Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - Οι Οικογένειες του ΚΕΣΟ πάνε Θέατρο

θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»
Διάρκεια: 0:05:25
Ημερομηνία εγγραφής:
Παραγωγή: intv.gr
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρβανίτης
Copyright: intv.gr

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΚΕΣΟ

 

Οι Οικογένειες του ΚΕΣΟ πάνε Θέατρο!

 

Η εκκίνηση έγινε από το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

 

 

 

 

 

 

 

H οικογένεια πάει θέατρο”! Πρόκειται για μια νέα δράση του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ), η οποία ξεκίνησε από την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

 

Είκοσι οικογένειες του ΚΕΣΟ συνολικά 40 άτομα, ξέφυγαν από την καθημερινότητα και τα προβλήτα που τους ακολούθου και παρακολούθησαν στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» την κωμωδία «Άντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με», του Αζίζ Νεσίν, σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου.

 

Η διεύθυνση και η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ έχοντας διαπιστώσει ότι τα προβλήματα, η ανέχεια, η ανεργία, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, έχουν «μπει μπροστά» από τον οικογενειακό προγραμματισμό και τη συναισθηματική ισορροπία των μελών των οικογενειών, προκαλώντας δυσφορία και κατάθλιψη, προσπάθησε να βρει και να προσφέρει στις οικογένειες διεξόδους, ώστε να βοηθήσει στα μέλη τους, ν΄ αλλάξουν πρόσκαιρα παραστάσεις και να αποκτήσουν αισιοδοξία.

 

Τέτοια συναισθήματα πληρότητας και αναπτέρωσης του ηθικού, εκπορεύονται από το θέατρο, το οποίο διαγράφει την πιο μακρόχρονη αξία πολιτισμού, αφού αντλεί τις ρίζες του από την εποχή του Αριστοφάνη.

 

Το ΚΕΣΟ δήχθηκε με χαρά την πρόσφορα των 20 διπλών προσκλήσεων, που έγινα από το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», οπού παίζουν: η Μαίρη Ιγγλέση, ο Γιάννης Τσιώμος, και η Τζένη Οικονόμου στη σαρκαστική κωμωδία του πολυβραβευμένου διανοουμένου Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν, «Άντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με».

 

Σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου.

 

Μετάφραση: Παναγιώτη Αμπατζή.

 

Σκηνικά & κουστούμια: Κώστα Βελινόπουλου

 

Φωτισμούς: Αντώνη Παναγιωτόπουλου

 

 

 

Το έργο αναδεικνύει την μοναξιά δυο γυναικών, στη Κωνσταντινούπολη, που όντας χήρες, ζουν μαζί με τις αναμνήσεις τους και παράλληλα ονειρεύονται τον ερώτα και την αλλαγή στη ζωή τους, όταν… στη Πόλη πλανάται η φήμη ότι κάποιος διεστραμμένος δολοφόνος στραγγαλίζει μοναχικές γυναίκες…. Τελικά ο δολοφόνος χτύπα την πόρτα τους, αλλά δεν τις στραγγαλίζει. Η συνεχεία ....επί της σκηνής.

 

Το έργο έχει σαρκαστικούς διαλόγους με πολύ χιούμορ, που αποκαλύπτουν αλήθειες, ψέματα και φαντασιώσεις, ενώ η έκφραση τρυφερότητας εναλλάσσεται με την ωριμότητα των ανθρώπινων ενστίκτων. όμως αργεί να τους χτυπήσει την πόρτα!

 

Η παράσταση διαρκεί 2 ώρες, με διάλειμμα. Και ανεβαίνει κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 18:30 και κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ στις 21:00. Γενική είσοδος: 10€

 

Τέλος η πρωταγωνίστρια και υπεύθυνη του θεάτρου κα Μαίρη Ιγγλέση προσέφερε επιπλέον άλλες 10 δίπλες προσκλήσεις για τα παιδιά του ΚΕΣΟ, ώστε να απολαύουν το έργο «Παπουτσωμένος γάτος» που ο καημένος κάνει σκανδαλιές στις στέγες και στις αυλές της Αθήνας!

 

Η διεύθυνση του ΚΕΣΟ ευχαριστεί όλους του συντελεστές του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» για την άμεση και ευγενική ανταπόκριση τους. Η δράση του ΚΕΣΟ H οικογένεια πάει θέατρο”, θα συνεχιστεί και με άλλα θέατρα της Αθήνας

 


Μοιραστείτε αυτό το βίντεο

Αφήστε το σχόλιό σας

Δεν έχετε συνδεθεί ακόμα. Μπορείτε να συνδεθείτε και μέσω :