Προσωπικές σκέψεις Ιερέως Αθανάσιου Λιακόπουλου για την Παναγία Τρυπητή


Προσωπικές σκέψεις Ιερέως Αθανάσιου Λιακόπουλου για την Παναγία Τρυπητή

Θα ήθελα να καταθέσω στην αγάπη όλων κάποια συγκλονιστικά γεγονότα που ζούμε όλες τις ημέρες της πανηγύρεως της Παναγίας μας. Αρχίζοντας από τη μεγάλη ευλάβεια όλων των αδελφών μας, κυρίως των Αιγιωτών και των ευρύτερων περιοχών, οι οποίοι δεν λείπουν ποτέ από τις λατρευτικές εκδηλώσεις, βλέποντάς τους να προσέρχονται με ευλάβεια, να περιμένουν με υπομονή στην ουρά, και καρτερικότητα για να προσκυνήσουν και να καταθέσουν τα δάκρυα της ψυχής τους, ζητώντας ο καθένας την βοήθεια της Παναγίας μας. Περισσότερο όμως με συγκλόνισε το γεγονός ότι χιλάδες νέοι άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους και αγρύπνισαν στην ουρά για να έρθουν σε επαφή με την Μητέρα όλων, και να ζητήσουν την ευσπλαχνία της και την χάριν της.

Το άλλο συγκλονιστικό σημείο που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι το εξής: Μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και την αποχώρησή της από την πλατεία, η Παναγία τοποθετείται σε στρατιωτικό όχημα και λιτανεύεται σε σχεδόν όλο το Αίγιο. Εδώ αδελφοί μου είναι το αποκορύφωμα, όλοι βρίσκονται δεξιά και αριστερά των οδών απ' όπου θα περάσει η Παναγία μας, την οποία περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, την ραίνουν με ροδοπέταλα και στρώνουν χαλιά στους δρόμους και με δακρυσμένα μάτια ζητούν την προστασία και την ευσπλαχνία της.

Άρα λοιπόν αδελφοί μου ας παραδεχτούμε ότι χωρίς τον Κύριό μας, την Παναγία μητέρα μας και όλους τους Αγίους μας, δεν υπαρχει ελπίδα. Ας μείνουμε λοιπόν κοντά στην εκκλησία και ας καταθέτουμε καθημερινά όλες μας τις ανάγκες και προβληματισμούς στην Παναγία μας, και τότε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας αφήσει ποτέ μόνους μας.

Τελειώνοντας αυτές τις λίγες σκέψεις, θα ήθελα να τονίσω σε όσους πολεμούν την εκκλησία π.χ. Δήμου, Ρεπούση κ.α., ότι είτε τους αρέσει είτε όχι, η εκκλησιά εν ονόματι του Κυρίου μας, της Παναγίας και των Αγίων μας, ζούσε, ζει, και θα ζει για πάντα.

Χριστός Ανέστη - Αληθώς Ανέστη
Η Παναγία βοήθειά μας
Ιερεύς Αθανάσιος Λιακόπουλος

Κοινοποίηση